WeGrowOrganic presenteert nieuwbouw tijdens open dag met vakbeurs: 11 juni

WeGrowOrganic presenteert nieuwbouw tijdens open dag met vakbeurs: 11 juni

Biologische telers klaar voor uitdagingen in de sector

Het is een feestelijke dag vandaag in Zeewolde. Biologische telers Thijs Geerse en Wouter Snippe vieren de opening van hun nieuwe bedrijf WeGrowOrganic met een grote biologische vakbeurs waar veel innovatieve ontwikkelingen in de biologische sector worden getoond. Wouter: “Afgelopen jaren hebben er in onze sector prachtige ontwikkelingen plaatsgevonden die ons helpen om duurzaam te telen. Samen met mijn compagnon Thijs telen we al 20 jaar biologisch en hebben met ons bedrijf WeGrowOrganic grote stappen gezet om de keten van ‘Field to Fork’ zo kort mogelijk te maken.”

“Het is helaas niet alleen maar feest vandaag. We hebben grote zorgen over de toekomst van deze mooie manier van telen”, aldus Wouter. “We zien vanuit de maatschappij (politiek en media) een duidelijke opdracht om duurzaam te telen. Als biologische telers werken wij hier graag aan mee en juichen wij dit van harte toe. Er komen steeds meer telers bij die hun bedrijf omschakelen naar biologische landbouw, maar als we er niet in slagen om de consument in Nederland te overtuigen om voor onze producten te kiezen, dan is alle moeite helaas voor niets geweest. We ervaren dat er vanuit de maatschappij nu alleen naar de teler wordt gekeken, maar de keuze voor een verandering van de landbouw wordt gemaakt door de consument.”

Bedreigingen omzetten in kansen, dat is de grondhouding van deze jonge ondernemers. “Als we gezamenlijk de schouders onder deze prachtige biologische sector zetten, kunnen we het tij keren”, is de overtuiging van Thijs. “We bieden een goed product tegen een goede prijs en met een goed verhaal. Dit verhaal moet wel bekend zijn bij de consumenten. Hierbij hebben we als sector de aandacht van de media nodig. We hebben oprechtheid van de politiek nodig die niet alleen naar de teler wijst, maar ook zijn kiezer vertelt dat door hun keuze er verandering in gang gezet wordt. Daarnaast hebben we de supermarkten nodig die onze producten rechtstreeks inkopen voor een vers en betrouwbaar product die met de kortst denkbare keten van ‘Field to Fork’ in het schap ligt. Biologische producten van topkwaliteit, rechtstreeks van de boer, dat moet slagen!”, aldus Thijs.

Wouter en Thijs laten tijdens de opening vol trots zien welke investeringen zij hebben gedaan om jaarrond biologische AGF-producten direct vanuit de teelt in supermarktverpakking aan te bieden. Vandaag reiken we de hand uit naar onze genodigden om samen het marktaandeel van biologische producten te vergroten. Als we samen in dezelfde richting kijken, kunnen we samen groeien!”, besluit Wouter.

Op zaterdag 11 juni is er een open dag inclusief een innovatie beurs over de biologische landbouw (11:00-16:00 uur).

Klik hier voor meer informatie over de open dag